itsenaistymiskodit_artikkelikuva

Itsenäistymiskodit

Itsenäistymiskodissa saa tukea oman elämän isoihin askeleisiin. Tarjoamme tehostettua ja kuntouttavaa asumisen tukea lastensuojelun jälkihuollon asiakkaille ja nuorille mielenterveyskuntoutujille. Itsenäistymiskodissa kuntoutuminen ja itsenäistyminen tapahtuu suunnitelmallisesti, asiakkaan omista lähtökohdista käsin.

 

Alkula

Malikantie 1 B, 40640 Jyväskylä
Johtaja Pilvi Sihvonen
puh. 044 084 4919
pilvisihvonen@pienkotiaura.com

 

itsenaistymiskodit_aura

 

 

Itsenäistymiskoti Alkula on nuorten aikuisten aktiivisen asumiskuntoutuksen yksikkö jälkihuollon asiakkaille ja nuorille mielenterveyskuntoutujille. Tavoitteena on auttaa nuorta itsenäistymään tukien hänen psyykkistä vointiaan, yhteiskunnallista osallisuutta sekä sosiaalisia suhteita.

Alkula sijaitsee Jyväskylässä Mäyrämäen asuinalueella, Pienkoti Auran välittömässä läheisyydessä. Vuonna 2012 valmistuneita viihtyisiä tukiasuntoja on seitsemän. Lisäksi asiakkailla on käytössä yhteinen olohuone/keittiö. Henkilökunta on paikalla ma-pe 8-21 ja la-su 9-17. Yöaikaan päivystys on Alkulan vieressä Pienkoti Aurassa.

Alkulan toiminnassa painottuu oma-aikuissuhdetyö, toiminnanohjaus, erilaiset toiminnalliset ryhmät, psykoedukaatio, sekä perhe- että verkostotyö. Pienkoti Aura Oy:n kautta palveluun voi sisällyttää myös asiakkaan kuntoutusta tukevia terapeuttisia ja luovia menetelmiä, kuten toimintaterapiaa, musiikkitoimintaa, perheterapiaa, seksuaalineuvontaa ja -terapiaa tai vaikkapa teatteritoimintaa.

Alkulan ohjaajat:

Annika Jalkanen
puh. 040 357 5828

Juha Marttinen
puh. 044 531 2350

Alisa Miettinen
puh. 044 714 3978

 

Aava

Vaajakoskentie 56 C 10, 40400 Jyväskylä
Johtaja Jani Nyyssönen
puh. 044 714 3981
jani.nyyssonen@pienkotiaura.com

 

itsenaistymiskoti_aava

 

 

Aava on nuorten aikuisten aktiivisen asumiskuntoutuksen yksikkö, joka tarjoaa asiakaslähtöistä ja kuntouttavaa asumisen tukea nuorille mielenterveyskuntoutujille ja lastensuojelun jälkihuollon asiakkaille. Tavoitteena on auttaa nuorta itsenäistymään tukien hänen psyykkistä vointiaan, yhteiskunnallista osallisuutta sekä sosiaalisia suhteita.

Aava sijaitsee Jyväskylässä Halssilan asuinalueella. Viihtyisiä tukiasuntoja on yhteensä 12, joista useimmissa on oma sauna. Asukkailla on myös käytössä yhteinen olohuone/keittiö, musiikki- ja toimintatila. Henkilökunta on paikalla ma-pe 7-20 ja la-su 9-17. Yöaikaan puhelinpäivystys on Pienkoti Auran pienkodeissa.

Aavan toiminnassa painottuvat oma-aikuissuhdetyö, toiminnanohjaus, erilaiset toiminnalliset ryhmät, psykoedukaatio sekä perhe- että verkostotyö. Pienkoti Aura Oy:n kautta palveluun voi sisällyttää myös asiakkaan kuntoutusta tukevia terapeuttisia ja luovia menetelmiä, kuten toimintaterapiaa, musiikkitoimintaa, perheterapiaa, seksuaalineuvontaa ja -terapiaa tai vaikkapa teatteritoimintaa.

 

Aavan ohjaajat:

Pinja Sengbusch
puh. 044 714 3970

Silpa Lehvonen
puh.044 714 3983

Henna Pekkala
puh. 044 714 3979

Anni Tiusanen
puh.044 714 3984

 

 

Avotyö

Tarjoamme myös liikkuvaa asumisen tukea ja tukihenkilötoimintaa nuorille mielenterveyskuntoutujille ja lastensuojelun jälkihuollon asiakkaille.